Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

0

Favorit-ikon

0

0 produkter / 0,00kr

Till varukorgen-ikon

0

Supernova färgefterlysande skyltar

På dagen ser alla skyltar lika ut, men i mörker syns skillnaden som är avgörande i ett nödläge.

Traditionella efterlysande skyltar efterlyser endast i vitt d.v.s endast pictogram/symbol och ram fortsätter att lysa i vitt.
Supernova® skyltar har samma utseende i både ljus och mörker: de efterlyser både i den vita symbolen/pictogramen och ramen, samt i ordinarie varselfärg:

  • Grönt för nöd
  • Rött för brand, förbud och nödstopp
  • Gult för varning
  • Blått för påbud och information

Supernova® skyltar

– utvecklade och patenterade av Systemtext 

Färgefterlysande Supernova® skyltar är tillverkade med en ny patenterad teknik, som gör att både symbol och färg fortsätter att synas vid strömbortfall. Supernova® skyltarna är tillverkade i aluminium och har en lystid på mellan 2-8 timmar. Maximal lyseffekt uppnås efter 4 timmars laddning under belysning - eller i dagsljus.   

Supernova® finns som skyltar och självhäftande stripes. Supernova® skyltar för brandredskap och nödutgång är de enda skyltarna på marknaden som uppfyller gällande säkerhetskrav, enligt AFS 2008:13 bilaga 2.2: Efterlysande färger, reflekterande material eller artificiell belysning ska användas där dagsljuset är otillräckligt. 

Miljöer med Supernova® skyltar: 80 % säkrare utrymning


Enligt studien genomförd av Institutionen för Brandteknik vid Lunds Tekniska Högskola uppfattar man färgefterlysande skyltar lättare, än skyltar som endast är efterlysande i vitt. Det visade sig att 80 % fler valde utrymningsvägen med Supernova  färgefterlysande skylten, vilket gör Supernova® skylten till ett säkrare val!

     Supernova® Reflex skyltar förkortar insatstiden där man använder ficklampor
Supernova® Reflex är likt Supernova® färgefterlysande med hela sitt budskap och har dessutom en reflekterande egenskap. Det gör den enkel att hitta när den vid räddningsinsatser belyses av ficklampa, pannlampa eller strålkastare. För optimal säkerhetsnivå inom sjöfarten, oljeindustrin samt i brandfarlig miljö.
      GlowLite Nova efterlysande produkter
Efterlyser i vitt. Har ett starkare sken än GlowLite och är långtidsefterlysande (2-8 timmar). Finns som markeringar, skyltar, färg och Nova Light för montering i armaturer.
Bilderna nedan visar exempel på GlowLite Nova gallerdurksmarkering både i dagsljus och i mörker.

    

         GlowLite efterlysande produkter
Efterlyser i vitt. Kräver mindre ljus och kortare tid för uppladdning än GlowLite Nova. Efterlysningen är svagare och kortare än GlowLite Nova (lyser 30 min-2 timmar). Finns som plastskivor, självhäftande folie, stripes och som färg.

Har du frågor - fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Öppettider

Kundtjänst har öppet alla vardagar
kl. 08:30 - 12:00, 13.00-16.00.

Under sommaren (v 26-33) kan våra leverans- och svarstider vara längre. Maila oss på info@visuellafabriken.se om du behöver ha beräknad leveranstid av specifika produkter.

Kontakta oss / Information

Storgatan 20
541 30 Skövde
Tel 0500-415550 Mån-fre kl 08.30-16.15-

E-post » info@visuellafabriken.se

Org.nr: 556581-8613 (Epical Sweden AB)

Copyright © 2015 Visuella Fabriken, all rights reserved    |  » Villkor |  » Sitemap   |  » Cookies and Privacy Policy

Visuella fabriken en del av Epical